آموزش الکترونیک برای کودکان

معمولا الکترونیک برای همه جذاب هستش و ما از کودکی به وسایل الکترونیکی توجه نشون دادیم. خانواده ها هم دوست دارند فرزندانشان وارد این علم شوند و به طور کامل یادگیری داشته باشند. اما دغدغه همه خانواده ها این هستش که آموزش الکترونیک چطور و از کجا باید شروع شود؟ خیلی از خانواده ها فکر میکنند آموزش زود هنگام ممکن است باعث لطمه به علاقه کودک شود. بعضی هم با خرید کیت های رباتیک سعی می کنند کودک را علاقه مند کنند. در این مقاله ما به 4 نکته اصلی برای آموزش الکترونیک به کودکان اشاره می کنیم.
1. از فیلم های آموزشی غافل نشوید.
سعی کنید قبل از شروع کار با قطعات، توضیحاتی درباره آن ها بدهید. در این راستا میتوانید از آموزش های تصویری استفاده کنید. البته دقت کنید که آموزش های الکترونیک را متناسب با سن فرزندتان انتخاب کنید. همچنین آموزش هایی که پیجیدگی کمتری دارند،میتوانند برای شروع مفید باشند. علاوه بر این، بهتر است که برای سنین پایین، این آموزش ها،جذاب و سرگرم کننده هم باشند.
2. بوردهایی تهیه کنید که لحیم کاری ندارند.
این بوردها به گونه ای هستند که اجزا را میشود به راحتی و بدون دردسر کنار هم گداشت. و شما نگران آسیب دیدن قطعات بخاطر حرارت زیاد نخواهید بود. همچنین میشود اجزا و چیدمان مدار را تغییر داد و چیزهای جدید ساخت. در تجربه های اول به کودکتان کمک کنید تا بدون نگرانی روند کار را یاد بگیرد. بعد فرزندتان به تنهایی میتواند ادامه دهد و ساعت ها سرگرم شود.
همچنین کیت هایی که آموزش و سرگرمی را با هم تلفیق کردند،میتوانند گزینه خوبی برای شروع باشند. کیت آموزش الکترونیک مدار رنگی،با این هدف آماده شده است. همراه این محصول فیلم های آموزشی جذابی آماده شده تا یادگیری الکترونیک را برای کودک آسان کند.
3. چند دیاگرام مداری ساده یاد بگیرند.
دیاگرام مدار تعیین می کند که در مدارهای الکتریکی چه اجزایی کجا و چطور قرار بگیرند و طریقه اتصال آن ها را به هم نشان می دهد. در ابتدای این مرحله، به بچه ها نماد مداری قطعات الکترونیکی ساده رو یاد دهید. مثلا نمادهای مداری،قطعاتی مثل باتری ها، Led ها، مقاومت ها، خازن ها و ترانزیستورها را براشون توضیح دهید. خطوطی که در نقشه های مدار بین اجزا کشیده شده است درواقع همان سیم ها هستند که آن ها را به یک دیگر وصل می کند.
برای این که بچه ها طبق دیاگرام ها یک مدار را بسازند،لازم نیست که اصول و تئوری های علمی الکترونیک را بدانند. فقط کافیه دیاگرام مدار و اجزا را داشته باشند تا آن را بسازند. پروژه های الکترونیکی زیادی در بستر اینترنت وجود دارد که بچه ها میتوانند آن ها را انجام دهند. از پروژه های آسان الکترونیکی گرفته مثل مدار Led تا پروژه های پیچیده ای مثل راه اندازی نمایشگرهای لمسی.
4. بعضی مفاهیم پایه الکترونیک را با مثال آموزش بدهید.
بچه ها وقتی کمی با وسایل الکترونیکی بازی می کنند، کنجکاو میشوند و شروع می کنند به پرسیدن سوال های چرا و چطور؟ و این همان زمانی هست که شما باید به کودک مفاهیم اولیه الکترونیک را یاد دهید. در ادامه توضیح میدهیم که بهتر است با چه چیزهایی شروع کنید.
- حلقه های بسته: برای این که جریان برقرار باشد و مدار الکتریکی کار کند باید یک حلقه بسته بین قطب مثبت و منفی باتری ایجاد کنید. این اولین و مهمترین نکته است که با رعایت آن لازم نیست زمان زیادی صرف عیب یابی کنید. با یک مدار ساده به او نشان دهید که وقتی جایی از حلقه را قطع می کنید،جریان الکتریسیته متوقف میشود.
- مفاهیم ولتاژ، جریان، مقاومت: این ها اصول اساسی الکتریسیته هستند و کودک شما وقتی این مفاهیم را درک کرده باشد راحت تر میتواند در این زمینه خلاقیت خود را نشان دهد. کارتون ها همیشه برای آموزش به بچه ها عالی هستند. با فیلم آموزش جریان الکتریکی،کارتان را شروع کنید.
- مقاومت ها: چرا یک Led به مقاومت نیاز دارد؟ کاری کنید که کودکتان از طریق تجربه و آزمایش این را بیاموزد. چطور؟ به او نشان دهید که وقتی جریان زیاد شود Led میسوزد. او این درس را فراموش نخواهد کرد.
- قانون اهم: به کودک نشان دهید که چطور با استفاده از قانون اهم سایز مناسب مقاومت برای مدار Led را میشود محاسبه کرد.
اگه خودتان از جزئیات این مفاهیم اطلاع دقیقی ندارید، منابع رایگان و آنلاین زیادی برای آموزش الکترونیک به کودکان و مبتدیان وجود دارد. همینطور کتاب های زیادی در این رابطه وجود دارد. شما می توانید جلوتر بروید و به بچه ها یاد دهید ترانزیستور یا خازن چطور کار می کنند.
اما توجه کنید: اگر توضیحات پیچیده یا زیادی به کودک دهید باعث میشود فکر کند یادگیری الکترونیک کار سخت و خسته کننده ای است. هرچه بیشتر بتوانید با آزمایش به بچه ها آموزش دهید بهتر است. مثلا اگر میخواید آموزش ساختار و کاربرد خازن را به بچه بگید، روی مدار یک خازن را با Led و مقاومت موازی ببندید، و سپس باتری را قطع کنید تا اون ها ببینند که چطور خازن Led را روشن نگه میدارد.
5. یک کیت لحیم کاری و هویه بخرید.
وقتی کودک با بوردهای بدون لحیم کار کرد و مفاهیم الکترونیک را یاد گرفت، احتمالا میخواهد مدارهایی بسازد که ثابت و داثمی هستند. یک کیت لحیم کاری خواسته اون را برآورده خواهد کرد.
کیت لحیم کاری معمولا شامل یک مدار چاپی، تعدادی قطعات الکترونیکی برای ساخت مدارهای ساده و یک دستورالعمل برای شروع کار شماست. قطعا این کیت ها هم در آموزش الکترونیک به کودکان کمک زیادی خواهند کرد.
اصل آموزش الکترونیک به کودکان
فرقی نمیکند که دقیقا چه کنید. مهمترین کار این است که کودک شما بتواند آزمایش های زیادی انجام دهد و تجربه کند. وقتی بچه ها یاد بگیرند که چطور طبق دیاگرام مدار ها را بسازند و از کجا دیاگرام ها رو پیدا کنند، اون ها تونستن به طور مستقل یادگیری داشته باشند. همزمان که چیزهای جدیدی میسازند، بیشتر از قبل برای یادگیری مشتاق و کنجکاو میشوند.
اول راه که هستند نمیدونن چطور موبایل یا تلویزیون ساخته میشود اما وقتی چندتا چیز کوچیک با الکترونیک بسازند، کم کم باور خواهند کرد که ساخت وسایل الکترونیکی پیشرفته هم اونقدرها سخت نخواهد بود. و همین باور اون ها را به قله میرساند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.