انرژی های پاک

یکی از مهم ترین مسائل حال حاظر دنیا بحث انرژی های پاک می باشد.
تیم ما در تلاش است با بهره گیری از متدهای روز دنیا و با آموزش های جامع و پیشرفته در زمینه طراحی، ساخت و نصب پنل های خورشیدی مباحث انرژی را گسترش داده و با هدف توانمند سازی دانش آموزان جهت استفاده بیشتر از انرژی های پاک در سطح کشور شروع به کار کرده است.
انرژی
یکی از جدید ترین رشته های موجود در ایران، می توان به مهندسی انرژی اشاره کرد.
هروزه به اهمیت این رشته افزوده می شو زیرا مصرف انرژی، آلاینده های زیادی وارد محیط پیرامون خودمان می کند و باعث پدیده های بسار مخرب و مضری مانند تبخیر شدن یخ های قطبی، آلودگی شهر ها و در نتیجه پدیده همرفت و… می شود.
انرژی های تجدیدپذیر بر مبنای انرژی پاک در حال توسعه و گسترش هستند. فناوری ها در این حوزه بسیاری از هزینه ها را کاهش می دهند و می توانند این منابع را در آینده بهتر و بیشتر به جوامع معرفی کنند. این جمله به مفهوم آن است که انرژی های تجدید پذیر می توانند به طور فزاینده، سوخت های فسیلی را به رتبه های پایین تر منتقل کرده و موجب شوند کربن و آلاینده ها کمتر منتشر گردند.
قابل انکار نیست که تمام کشور های جهان در آینده ای نزدیک دچار کمبود منابع فسیلی می شوند.
انرژی پاک به آن دسته از انرژی های تجدیدپذیر گفته می شود که از منابع طبیعی به دست می آید. یک منبع انرژی تجدید پذیر از طریق یک منبع طبیعی یا فرآیندهای حاصل می شود که مجدداً در حال تجدید و تولید هستند. منابعی مانند نور خورشید و نیروی باد، چیزی که مداوم در حال درخشش یا در حال وزیدن هستند، جزو همین دسته قرار میگیرند؛ حتی اگر دسترسی به این منابع در محدودیت زمانی و مکانی باشد، باز هم همیشه وجود دارند.
انرژی پاک یا انرژی های تجدید پذیر بر اساس فناوری های جدید پایه گذاری شده اند؛ چیزی که در چند سال اخیر، قدرت فوق العاده ای برای تامین انرژی خانه ها یا صنایع از خود نشان داده است. گرم کردن، سیستم های حمل و نقل و سیستم های روشنایی، چند نمونه از این کاربردها هستند.
نیروی باد، قایق ها را به حرکت در می آورد و انرژی لازم را برای آسیاب های بادی و خرد کردن دانه های مغذی فراهم می کند. خورشید هم یک منبع غنی از گرما محسوب می شود اما متاسفانه در طی ۵۰۰ سال گذشته، بشریت به طور فزایندهای به منابع انرژی ارزانتر و اما آلوده نظیر زغال سنگ و گاز روی آورده است!
با رشد و توسعه منابع انرژی پاک در چند دهه اخیر شاهد آن هستیم که حتی عده ای از خانه ها در برخی از مناطق جهان مجهز به پنل های خورشیدی هستند تا به آن واسطه، سیستم برق ساختمان تامین شود.
پنل های خورشیدی
سامانه پنل خورشیدی سامانهای است که می تواند انرژی خورشید را دریافت کند و آن را به الکتریسیته تبدیل کند که برای مصرف های تجاری و مسکونی قابل استفاده باشد. سامانههای فتوولتائیک معمولاً شامل یک پنل و ماژول های صفحات خورشیدی، اینورتر، و گاهی اوقات یک باتری یا ردیاب خورشیدی و سیمکشی اتصالات نیز می باشد. پنل های خورشیدی کاربردهای فراوانی دارند، مانند کنترل قدرت سیستم اتاقک ها، تجهیزات ارتباطی، کنترل حس گر و تولید الکتریسیته توسط سیستم های الکتریکی خورشیدی خانگی و تجاری.
نور تابانده شده از سوی خورشید به سمت پنل های خورشیدی، باعث جذب نور به فوتون(ذرات انرژی دار) موجود در سطح پنل ها می شود و طی فرایندی تبدیل به جریان الکتریسیته می شوند.
پنل خورشیدی به یک ماژول فتوولتاییک اطلاق می شود یا یک پنل آب گرم خورشیدی، یا به یک مجموعه از ماژول های PV خورشیدی که به لحاظ الکتریکی، روی یک ساختار تکیه گاهی نصب شده اند. یک مدل PV، مجموعه ای از سلول های خورشیدی است که به هم متصل شده اند.پنل های خورشیدی را می توان به عنوان مؤلفه ای از یک سامانه فتوولتاییک بزرگتر، برای تولید و ذخیرهٔ الکتریسیته در کاربردهای تجاری و مسکونی، استفاده کرد.
فواید استفاده از پنل های خورشیدی
- برای نصب و راه اندازی نیاز به تجهیزات برقی انچنانی نیست به همین دلیل هزینه کابل و دکلی در کار نیست.
- مقرون به صرفه تر از مصرف برق شهری می باشد و اگر شرایط نگهداری رعایت شود شاید تا ۳۰ سال توان تولید انرژی داشته باشد.
- البته مهم ترین فایده آن بحث اهمیت به محیط زیست است که باعث بهبود به روند پاک شدن کره زمین از انرژی های تجدید ناپذیر می شود.
- قابلیت فروش انرژی مازاد که با هم به آن پرداختیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.