رباتیک

ما در تیم خود با بهره گیری از استادان برتر این رشته و با استفاده از بازی و سرگرمی درصد یادگیری را تا حد امکان بالا میبریم و این رشته را به روش مهندسی و برنامه ریزی شده ای ارتقا میدهیم.
یادگیری این رشته به دلیل توسعه آن در سراسر جهان و اضافه شدن آن به ۱۰ علم برتر دنیا برای نسل آینده و جوان کشورمان به شدت ضروری است.
علم رباتیک باعث میشود علاوه بر تقویت هوش و خلاقیت موجب یادگیری مفاهیم مهمی مانند کنترگر ها، سنسور ها، ماژول ها، موتور های الکتریکی، بردها و…می شود.
رباتیک چیست؟
رباتیک علم مطالعه فن آوری مرتبط با طراحی ساخت و اصول کلی و کاربرد رباتها است، که با هدف راحتی انسان و افزایش وقت مفید او به وجود آمده است، به عبارت دیگر رباتیک علم و فن آوری ماشینهای قابل برنامه ریزی، با کاربردهای عمومی میباشد.
ربات یک وسیله مکانیکی قابل برنامه ریزی است که می تواند بدون کمک انسان وظایف خود را انجام دهد و با محیط اطراف ارتباط برقرار کند.
علم رباتیک یکی از مهم ترین اختراعات بشر تا به امروز است که طی زمان دچار تغییرات بزرگی شده است.
رباتها در انجام مسئولیتهای تکرارشونده و خطرناک که انسانها ترجیح میدهند آنها را انجام ندهند، یا به دلیل محدودیت از نظر اندازه نمیتوانند انجام دهند و یا به دلیل اینکه در محیط های بسیار سخت مانند فضا و یا در کف اقیانوسهای انجام میشوند، جایگزین انسانها شدهاند.
یکی از بزرگ ترین دغدغه های بشر جایگزین شدن ربات ها به جای انسان است، هر چند تا به امروز رباتی ساخته نشده است که تمام و کمال توان رقابت با هوش انسانی را داشته باشد.
واژه ربات میتواند هم به رباتهای واقعی و هم به واسط های مجازی نرم افزاری اشاره کند؛ البته در بیشتر موارد برای مورد دوم از واژه “بات” استفاده می شود. بهطورکلی، در مورد اینکه چه ماشینهایی در دسته رباتها قرار میگیرند اجماع جمعی وجود ندارد اما تقریباً تمام متخصصان و همچنین مردم معتقدند که رباتها همه یا برخی از تواناییها و قابلیتهای زیر را داشته باشند:
1- قبول کردن برنامهنویسی الکترونیکی
2-پردازش دادهها یا درکهای فیزیکی بهصورت الکترونیکی
3- تا حدودی خودگردان عمل کردن
4- جا به جا شدن
5- استفاده از اجزا مختلف بدنه خود بهصورت کاربردی یا استفاده از فرآیند های فیزیکی، توانایی تشخیص و ایجاد تغییر در محیط و توانایی نشان دادن رفتار هوشمندانه؛ بهخصوص رفتاری که شبیه به رفتار انسانها یا سایر حیوانات باشد.
هدف از یادگیری رباتیک
هدف
رباتیک از جمله رشته ها و فناوری های مدرن روز می باشد که در بسیاری از حوزه های تکنولوژی دارای اهمیت ویژه و کاربردی است.این رشته در بسیاری از کشور ها جزو دروس آموزشی در مدارس به کودکان و دانش آموزان آموزش داده می شود و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. فواید آموزش رباتیک به کودکان از این جهت که دنیای کاملا جدیدی را رو به روی آنها قرار می دهد که فرصت بروز خلاقیت داشته باشند مهم است ، فرصتی که شاید ایجاد آن در آینده رخ ندهد.
این فناوری ها برای جایگزینی ماشینها با انسان استفاده میشود. ربات ها میتوانند در هر موقعیت و برای هر منظوری به کار بروند ولی امروزه بسیاری از آنها در محیطهای خطرناک، فرایندهای تولید یا مکانهایی که انسان قادر به حیات نیست، استفاده میشوند. رباتها میتوانند به هر شکل و قیافهای باشند ولی بعضی از آنها طراحی میشوند تا شبیه انسان به نظر برسند. گفته میشود که این کار به این دلیل صورت میگیرد تا رفتارهای این رباتها که از مردم عادی تقلید میشود، بیشتر مورد قبول قرار گیرد. تلاش میشود که رباتهای انسان نما بتوانند راه رفتن، حرف زدن، شناختن و مخصوصاً هر چیزی را که انسان میتواند انجام دهد، تقلید کنند .
ایده ایجاد ماشینهایی که بتوانند به شکل خودکار کار کنند، به دوران قدیم بازمی گردد ولی تحقیق اساسی در مورد استفاده از رباتها تا قرن بیستم انجام نشده بود.مروزه رباتیک یک حوزه از علم با رشد سریع است، همزمان با ادامه پیشرفتهای تکنولوژی، تحقیق، طراحی و ساخت رباتهای جدید در خدمت اهداف عملی متعددی در حوزههای خانگی، صنعتی و نظامی انجام میگیرد.
کودکانی که رباتیک یاد می گیرند، مهارت های زیادی مثل مهارت تفکر انتقادی قوی به دست می آورند. راه های مختلفی برای حل مشکلات وجود دارد اما کسانی که رباتیک یاد گرفته اند راه حل های بهینه را انتخاب می کنند. علاوه بر این فعالیت های یادگیری عملی باعث افزایش تمرکز و توجه دانش آموزان می شود. مهارت های دیگر عبارتند از:
آمادگی: تکنولوژی هر روز در حال تغییر است و دانش آموزان باید آمادگی بیشتری برای تغییرات تکنولوژی داشته باشند.
کار گروهی: کودکان به صورت تیمی کار می کنند تا ربات های خود را برای رقابت در چالش های مختلف آماده کنند.
مهارت های برنامه نویسی: فراتر از یادگیری نوشتن خطوط کد، کودکان راه های جدید برای حل مشکلات پیدا می کنند.
تفکر تحلیلی: برای حل مشکلات رباتیک باید مشکل را به بخش های کوچکتر تقسیم کرده و سپس راه حل را هر بخش را پیدا کنند. در نتیجه به بهبود تفکر و تحلیل مسائل در زندگی واقعی نیز کمک می کند.
بهبود مهارت های ارتباطی نوشتاری و زبانی: ارتباطات یک مهارت کاملا ضروری در طول زندگی است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.