مکعب روبیک

مکعب روبیک توسط یک شخص مجارستانی به نام ارنوروبیک که مجسمه ساز بود در سال ۱۹۷۴ ابدا شد و بعد از ظراحی تبدیل به یک مکعب جادویی شد و کلی دانش برای ما فراهم آورد. ابتدا با نام مجیک کیوب عرضه شد.سپس در سال ۱۹۸۰ به اسم امروزی آن یعنی مکعب روبیک تغییر نام پیدا کرد.این مکعب جذاب داری ۶ وجه و در هر وجه ۹ قطعه است که با رنگ بندی های کلاسیک معروف آن تا کنون ۳۵۰ ملیون قطعه به فروش رسیده است.
مکعب روبیک یا همان پازل مکانیکی سال ها به عنوان یک وسیله سرگرمی شناخته می شد، اما امروزه به عنوان یک وسیله کمک آموزشی نیز استفاده می شود. به گونه ای که امروزه به صورت تخصصی تدریس و مسابقات حرفه ای آن در سطح بین المللی برگزار می شود. سادگی ظاهری، درعین حال پیچیدگی باورنکردنی آن باعث گیج شدن میلیون ها نفر شد، بطوریکه حتی امروزه هم افراد بسیار کمی یافت میشوند که بتوانند ادعا کنند که توانسته اند مکعب روبیک را بدون راهنمایی یا آموزش، حل کرده باشند.
شناخت و معرفی مزایای یادگیری مکعب روبیک و تنوع آن سبب گسترش و افزایش طرفداران این ورزش ذهنی شده است
مکعب روبیک دارای ۴۳ ترلیون ترکیب ممکن برای کنار هم قرار گرفتن تکه های موجود در این پازل است که دارای ۲ روش مبتدی و حرفه ای میباشد.در روش مبتدی, میتوان تنها با یک فرمول که دارای ۸ مرحله مجزی از هم می باشد به حل مکعب پرداخت.
اما در روش حرفه ای که به دست جسیکا فردریش تهیه و ابدا شد ۱۲۱ فرمول و ۴ مرحله وجود دارد که میتوان با سرعت بیشتری به حل آن بپردازیم، طبیعتا فرا گیری این روش نیازمند وقت و آموزش های متعددی میباشد.
مکانیزم محوری این پازل به شما این امکان را میدهد که در هر وجه بهطور جداگانه رنگهای دیگر را به هم ریخت، و هدف از بازی این است که تمام رنگهای آن در وجه خود و به صورت درست در کنار هم قرار گیرند.
مزایای یادگیری مکعب روبیک
زمانی که با روبیک کار میکنیم وقتی از یک الگوریتم ساده پیروی کنیم روبیک اصلا سخت نیست و خیلی ساده است.
- پرورش هوش سیال
- پردازش دیداری فضایی تقویت میشود
- افزایش سرعت پردازش و تحلیل فرزندمان
- افزایش میزان یادگیری در مباحث مختلف
- افزایش میزان تخیل ۳بعدی
- درک بهتر بر بعد های فضایی
- افزایش میزان تمرکز
- ایجاد ارتباط و هماهنگی قوی بین چشم و دست
- مهارت تصمیمگیری در لحظات کوتاه
- بعد از مدتی توانایی تشخیص حرکات بعدی را پیدا می کنید
- افزایش حافظه کوتاه مدت و در نتیجه تقویت حافظه بلند مدت
- افزایش هوش منطقی در ریاضیات پایه و پیشرفته
- و…
همین مکعب روبیک که خیلی ساده به نظر میاد باعث میشود کلی اتفاقات خوب در ذهن فرزندمان رخ دهد و خیلی از توانایی های آن تقویت شود.
مسابقات
اولین مسابقه رسمی روبیک در سال ۱۹۸۲ یعنی 3 سال پس از گسترش آن در جهان، در بودا پست مجارستان برگزار شد و بعد از آن به طور منظم، این دسته از مسابقات در دسته های متنوع در حال اجراست.در این مسابقات هر شرکت کننده می توانست سه بار رکورد گیری کند و باید کمتر از 60 ثانیه مکعب را حل میکرد.بهترین زمان او به عنوان رکورد ثبت میشد.اما در مسابقات امروزه پنج بار رکورد گیری می شود و میانگین پنج بار رکورد به عنوان رکورد اصلی ثبت میشود و به مرحله بعد صعود میکند که مسابقات دارای 3 مرحله مقدماتی،نیمه نهایی و فینال می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.